четвер, 28 травня 2020 р.

Трудове навчання (завдання на 29.05.20 р.)


Тема: Віртуальна екскурсія до майстерні з традиційними народними ремеслами.

Пропоную переглянути відео і дізнатися про традиційні народні ремесла.
Ремесло — дрібне виробництво за допомогою примітивного знаряддя, для задоволення широких побутових потреб, господарських потреб, різного роду будівництва та частин його устаткування. 



Лялька - мотанка – це одна з найдавніших народних іграшок, яка, сьогодні стає дедалі популярнішим сувеніром і видом рукоділля. Здавна у кожній родині вона виконувала роль оберега. Вважали, що лялька є посередником між тими, хто живе зараз, та минулими і прийдешніми поколіннями.
За відсутності в давнину технологій збереження великих обсягів інформації безцінним джерелом знань про культуру народу є фольклор. Лялька-мотанка є одним з найцікавіших фольклорних напрямів і найдоступніший дітям твором мистецтва. Ляльки-мотанки дають змогу не загубити прадавню лялькову культуру нашої землі та залишити її для майбутніх поколінь. У наш час на прилавках магазинів можна побачити багато гарних іграшок. Але вони зроблені на фабриці і не несуть тепла душі їхніх творців. Тому ми вважаємо, що в 21 столітті діти знову повинні бачити не тільки іграшки виготовлені машинами, але і своїми руками.
Перегляньте відео. 

За бажанням створіть власну роботу. Фото виконаної роботи надсилати мені у Вайбер.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Фізична культура 16.02.2024 р.

Тема:  Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба зі зміною напрямку за звуковим сигналом. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): ...